Kun når det regner

Kun når det regner – af Marie Brixtofte

Min selvbiografiske fortælling “Kun når det regner” udkom 21. januar 2019. Bogen kan købes i de fleste boghandler og kan bestilles her, eller hos Saxo Premium.

Til venstre ses den originale bog, som p.t. sælges i 2. oplag. Til højre ses jubilæumsudgaven, som blev trykt i 250 eksemplarer i anledning af Peters ville-være-blevet-70-års-fødselsdag.

Følg bogen på Instagram på #kunnårdetregner

Anmeldelser

”En rørende kærlighedshistorie fra det virkelige liv”
★★★★★★ Sidses Bogreol

”En virkelig smuk fortælling!”
★★★★★★ Alt godt fra skabet

”En varm og vedkommende beretning”
★★★★★★ Søndag

”Hun fortæller ærligt om alvorlige snakke og bristede håb”
★★★★★★ Magasinet Liv, månedens bog april 2019

”Et requiem for Brixtofte”
★★★★★ Fagbladet Danske Kommuner

”Bogen er magisk, velskrevet, uhyggelig og smertefuld – men smuk og kærlig.”
★★★★★ Bogrummet.dk

”Skrevet i kærlighed!”
★★★★★ BogormenOgMig

”En vigtig og gribende fortælling, en fantastisk bog som alle bør læse”
Bogblogger.dk

”Svær at lægge fra sig, før man har læst det hele”
Littuna.nu

”Bogen bevæger og trækker tårer”
Københavneravisen

”Blandt alt det bedste lige nu, marts 2019”
Alt for damerne

”På listen over anbefalet skønlitteratur 2019”
Center for Mentalisering

”En af 11 gode bøger til din sommer 2019”
Femina

”En fin og følsom fortælling”
Magasinet P – Psykologernes Fagmagasin

”Kun når det regner er utroligt velskrevet, og jeg oplevede en enorm ro ved dens ærlighed”
Cherryblossomreads

“Stærk, levende og lærerig for os alle”
Ole Bondo – Furesø Avis, 12. februar 2019

“En fortælling om alkohol, om kærlighed og om at være et helt almindeligt menneske på vej gennem livet på en lidt knudret vej. Sådan en fortælling har vi alle brug for at spejle os i.”
Psykolog Heidi Agerkvist

Citater

“Jeg slugte “Kun når det regner”. Den er så fin, kærlig og gribende!! Og fuld af humor.
Jesper Stein Larsen

“En hudløs ærlig og meget smuk bog”
Lars Løkke Rasmussen

”En bevægende bog om kærlighed”
Bertel Haarder

“I går lå jeg på en smuk solskinsdag og forsvandt ind i Marie Brixtoftes selvbiografiske fortælling “Kun når det regner”. En sætning har sat sig fast: “Kontrol er misbrugerbarnets misbrug”. Jeg kan anbefale bogen til alle som kæmper med livet og dette at tilgive. Tak, Marie, for alt det du kommer med.”
Sherin Khankan

“Tak for en stærk, livsklog og meget tankevækkende bog “Kun når det regner”, som jeg netop har læst. Tak fordi du deler dine oplevelser, erfaringer og refleksioner. Tak fordi du inviterer med inden for i så privat et rum. Tak fordi du med bogen udover at fortælle en vigtig og nyttig historie giver en smagsprøve på anvendt psykologi i praksis.”
Rasmus Prehn

“En stærk, bevægende mavepuster af en fortælling om at vokse op med en far der drikker – og som drikker for meget og drikker hver dag. Tak til Marie for en smertefuld, men samtidig smuk og kærlig beretning om en barndom, der ikke var for børn.”
Astrid Krag

”Jeg blev suget ind i ‘Kun når det regner’. Hudløs, begavet og vedkommende. Bogen er svær at komme ud af”
Reimer Bo Christensen

“Har læst ‘Kun når det regner’. Den kan anbefales især hvis man vil blive klogere på børn med voksne der drikker, og hvad det betyder resten af livet.”
Pia Olsen Dyhr

”Stærkt sanset og original skildring af kærlighed på trods. En mavepuster – i al sin smertelig skønhed”
Michael Falch

“I går læste jeg den smukkeste bog jeg nogensinde har læst. Jeg startede kl 09.00 og lagde den ikke fra mig før jeg var færdig kl 22.00. Det har jeg aldrig prøvet før. ”Kun når det regner” ramte mig lige i maven. At kunne udtrykke sig så sårbart og smukt er en kæmpe gave. Det er en forfærdelig fortælling om et barn som bare ønskede sin fars opmærksomhed og som kæmpede igennem hele hans liv for, at rede ham fra alkoholen. Boget er skrevet næsten som var det et brev til hendes far, hvilket gør den bare endnu mere personlig. Alle skal læse den.”
Rasmus Kjær

“Bogen er SÅ smuk, rørende og hudløst ærlig og vil få selv sten til at fælde en tåre. Den er så god og så modig!”
Henrik Vestergaard Stokholm

“Jeg slugte ‘Kun når det regner’ på en dag. Det er en modig bog om at leve med en alkoholiseret far, endda en meget kendt far, Peter Brixtofte, tidligere borgmester i Farum. Den handler om svigt. Men den handler lige så meget om kærlighed og båndet mellem børn og forældre. Jeg mistede min far i foråret 2018, og Maries bog ramte lige dér, hvor den skulle.”
Sofie Carsten Nielsen

“Tak for din ærlige fortælling, Marie, som jeg tror er kommet til at handle om så meget mere, end du måske lige havde regnet med den ville komme til, da du satte dig for at skrive den. Inspirerende(!), og alle burde læse den, for den er både vedkommende, ærlig og frygtløs, og så er den tilmed nem at gå til.”
Tim Schou

“Det er en smuk bog Marie Brixtofte har skrevet. En hjertegribende fortælling om en datters længsel efter en far, som på afgørende tidspunkter svigter og vælger vinen og beruselsen frem for hende. Selve den spektakulære sag mod den tidligere så anerkendte borgmester fylder befriende lidt. Det er en ulykkelig bog. Og det er stærkt og godt. For det er en af de bøger, der får os til at huske at passe på hinanden mens vi er her.”
Henrik Strube