Foredrag #3: Ensomhed og sorg

Marie vil i dette foredrag kigge på den ensomhed, som mange af os vokser op med, og den sorg, som kan ramme os både ved dødsfald men også som reaktion på andre skift i livet – og hvordan ensomhed og sorg kan hænge sammen. Marie har arbejdet som psykolog i mange år, blandt andet med børn af misbrugere og i Det Nationale Sorgcenter. Derfor har Marie en unik måde hvorpå hun inviterer deltagerne ind i ensomheden og sorgens rum – både som professionel, men også som en der har oplevet begge dele på egen krop.

I forhold til ensomheden, vil Marie kigge på hvorfor vi bruger panser, og hvorfor vi tror at det, der bør beskytte os, i virkeligheden er med til at fastholde os i ensomheden. Marie vil kigge på hvilke panser-fælder vi kan falde i, inklusiv “tikka-massala fælden”, fejl-signalering og række-ud-gaver, samt snakke lidt om hvordan vi får et godt forhold til os selv og bliver helt immune over for kritik.

Marie vil fortælle om, hvordan hun i 2016 mistede sin far, tidligere borgmester Peter Brixtofte, og blev væltet omkuld af sorgen. Marie vil fortælle om sin egen sorgproces; de forskellige faser, hun gennemlevede; de komplicerede sorgreaktioner, hun havde, såsom selvbebrejdelser/selvhad, kontrolproblemer, angsten for at blive forladt og bare angst for mennesker i det hele taget. Hun vil snakke om de nyeste sorgteorier, blandt andet om To-proces-modellen, og om, hvordan vi kan undgå komplicerede sorgreaktioner. Hvordan vi kan begrave den døde, men ikke relationen og hvordan vi kan blive mere taknemmelige for det, vi fik. Hvordan vi kan blive lykkelige igen, uden at give slip.

Foredraget varer 2 timer, og i en sidste halve time er der mulighed for spørgsmål.

Alternativt: Marie laver også foredrag om sorg sammen med Esben Kjær eller Søren Gade.

Andre foredrag:

#1: Livet med en alkoholisk far – og sorgen ved tabet

#2: Senfølger, bagage og oprydning

Skræddersyede foredrag / workshops / talks